OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

Humanitarni božićni koncert na kojem su nastupili sirački zborovi održan je 17. prosinca 2016. godine. U prepunom siračkom Hrvatskom domu posjetitelji su uživali u božićnim pjesmama koje su ispunile srca prisutnih, a dobra volja i vedri duh svih zborova pokazali su da se trud zaista isplatio jer su svi bili zaista odlični. Na koncertu su nastupili zborovi: Dječjeg vrtića i Osnovne škole Sirač, Matice umirovljenika Općine Sirač, Češke besede Šibovac, Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirač, Baptističke crkve Sirač, Župe Pohoda Blažene Djevice Marije Sirač te KUD Kamen Sirač.

 

U sklopu koncerta održala se i aukcija prekrasnih doniranih slika Dalije Penezić te kipova Zorana Sestrića i Franje Butkovića, a namijenjena također donaciji što je bila i svrha koncerta. Naime, sva sredstva prikupljena od ulaznica i aukcija bila su namijenjena opremanju Dječjeg vrtića Sirač.

Ravnateljica Osnovne škole Sirač, Marija Pavičić, od srca se zahvalila svim organizatorima, učesnicima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom predivnom događaju koji u ovo predblagdansko raspoloženje ostavlja posebno ozračje.

 

Za prekrasno uređenu pozornicu zaslužni su bili Timothy Ivan Špičak te sami donatori na aukciji Dalija Penezić, Zoran Sestrić i mnogi koji su na bilo koji način pokazali dobru volju.

 

Nakon uživanja u božićnim pjesmama, priređeno je druženje uz kolače i tople napitke.

Fotografije: Antonio Demeter


(Broj pregleda: 2381)