OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

U Karlovcu je 25. i 26. lipnja 2011. održano prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom MK puškom za seniore i seniorke. Strijelci "Pobjede" osvojili su 9. mjesto ekipno u gađanju 50 m serijskom MK puškom u kategoriji ležećih seniora, a 4. mjesto ekipno u gađanju istom puškom 3x20 hitaca trostav. Niže su tablice spomenutih uspjeha, a rezultate u svim kategorijama pogledajte u biltenu. Istoga vikenda održan je u Karlovcu 21. turnir povodom Dana državnosti i 20. obljetnice osnivanja 110. brigade ZNG-HV Karlovac. Pucalo se malokalibarskom puškom 50m - 20 hitaca ležeći. Nastupila je ekipa "Pobjede" u sastavu Ivica i Boris Karlović i Miroslav Kreuzer te su ekipno osvojili 5. mjesto u kategoriji seniora, a pojedinačno u kategoriji veterana Ivica Karlović je osvojio 2. mjesto sa 180 krugova.

U Športskom strelištu u Karlovcu 3. i 4. srpnja 2010. održano je prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom MK puškom za seniore i seniorke gdje su sirački strijelci postigli još jedan uspjeh. Ivica Karlović osvojio je 2. mjesto pojedinačno u gađanju 50 m serijskom MK puškom u kategoriji ležećih seniora, a ekipno su osvojili 3. mjesto u gađanju 50 m serijskom MK puškom 3x20 za seniore. Niže su tablice spomenutih uspjeha, a rezultate u ostalim kategorijama pogledajte u biltenu.

U 1. hrvatskoj ligi u sezoni 2005/06 5. mjesto ekipno osvojili su Ivica Karlović, Boris Karlović i Miroslav Kreuzer. Na prvenstvu županije 2006. juniorke su osvojile 2. mjesto ekipno, kadeti 3. mjesto, a seniori 2. mjesto ekipno od kojih je Miroslav Kreuzer osvojio 3. mjesto. Pojedinačno, Mirela Petran je osvojila zlatnu medalju, također na prvenstvu županije.

 

POVIJEST DRUŠTVA

Streljačka družina osnovana je 1955. godine, a u Siraču je 1988. godine uređena peterostazna automatska streljana za zračno oružje. Strijelci su postizali zapažene uspjehe na općinskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima.

Streljačko društvo se kao klub natječe u 1. hrvatskoj ligi, županijskoj i međuopćinskoj ligi.

Strijelci nastupaju pod imenom "Pobjeda".

 


(Broj pregleda: 7835)

Novosti i događanja

Miroslav Kreuzer prvi, strijelci Pobjede treći ekipno na Prvenstvu Hrvatske 23.03.2009

Miroslav Kreuzer osvojio je prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji na Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za seniore u Zagrebu. Na istom Prvenstvu Miroslav Kreuzer, Boris i Ivica Karlović zauzeli su treće mjesto ekipno.

SD Pobjeda treći na prvenstvu Hrvatske 08.07.2007

Na prvenstvu Hrvatske za seniore 08.07.2007. u Rijeci, u gađanju iz malokalibarske serijske puške-trostav 3x20, strijelci "Pobjede" osvojili su 3. mjesto ekipno. U sastavu ekipe bili su: Miroslav Kreuzer, Boris Karlović i Ivica Karlovi